Compteq.io návštěva firmy – 11. 5. 2022

Compteq.io návštěva firmy + neformální setkání – 11. 5. 2022

Registrační formulář

Nově zrekonstruované prostory, nejmodernější laboratoře, zařízení pro sladění pracovního a soukromého života zaměstnanců, veřejně přístupná zóna pro návštěvníky a mnoho dalšího. 11. května se uskuteční dlouho očekávaná návštěva zajímavé technologické firmy v Plzni.

Společnost Compteq.io s.r.o. je nástupcem společnosti KONTRON ECT design s.r.o. Kontron Plzeň fungoval v letech 2000-2021 jako vývojové centrum mateřské společnosti Kontron Elektronik GmbH. Odštěpení proběhlo formou MBO (Management Buy-Out), společnost se tak stala majetkem současného vedení. Podnětem k MBO byla restrukturalizační opatření na úsporu nákladů vyvolaná krizí čipů v roce 2021. Během restrukturalizace došlo ke snížení počtu zaměstnanců společnosti Kontron Plzeň z původních více než 40 na současných více než 30 zaměstnanců. Společnost Compteq nadále úzce spolupracuje s bývalou mateřskou společností a dalšími členy skupiny Kontron / S&T, a to jak v oblasti vývoje, tak i obchodního zastoupení na českém a slovenském trhu.
Společnost Kontron Plzeň se v průběhu let vyvinula z původně podpůrného vývojového centra v samostatný vývojový subjekt se širokou škálou služeb od vývoje hardwaru, softwaru (BIOS, UEFI, FPGA, firmware), návrhu mechanických částí, systémové integrace, verifikace a validace až po nákup, výrobní inženýrství a inženýrství pro aplikace v terénu. Hlavním zaměřením byl a je vývoj vestavných modulů COM Express a vývoj vestavných počítačů BoxPC a systémů HMI, zejména pro průmyslové a lékařské odvětví. V roce 2021 se jim i díky státní podpoře podařilo rozšířit dostupné technologie o vlastní moderní laboratoř EMC, strojní vybavení pro mechanické prototypování (laserové řezání, CNC a NC obrábění, ohýbání plechů) a výkonný průmyslový laser pro FAI (First Article Inspection) složitých mechanických dílů.

Prostory jsou také designovým a marketingovým mistrovským dílem se zajímavou střešní terasou, která by mohla mnohé inspirovat při budoucí přestavbě jejich prostor.

Návštěva firmy bude zakončena naším pravidelným neformálním setkáním v soukromém klubu Pšenice (Anglické nábřeží) a nějakou tou výbornou klobásou, masem, weissbierem, whisky a rumem ze sbírky majitele.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Plánované akce. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.