Exkurze do plzeňského Startupového podhoubí

Členové TIP navštívili prostory SIT Port, Centra robotiky, SIT Garáž a SIT Drony a podívali se, jak v Plzni funguje podpora startupů.

Ředitel SIT Port Tomáš Cholínský osobně nás provedl prostory a zařízeními v Cukrovarské 20, podívali jsme se na 3 tiskárny, drony, roboty i do sdílených pracovních prostor coworkingu. Na závěr jsme se seznámili se dvěma úžasnými startupovými projekty:  NEXTDROP a SED – Sound Event Detector.

NextDrop se zabývá stále více akutním problémem nedostatku pitné vody, se kterým se již v některých oblastech naší planety potýkáme.  NextDrop nabízí řešení pro udržitelné hospodaření s vodou založené na detekci úniků, prediktivní údržbě, pokročilých plánovačích a edge computingu.

SED zachraňuje životy, šetří čas a energii pomocí chytrých a přitom velmi jednoduchých a energeticky úsporných řešení pro detekci a okamžité hlášení podezřelých zvuků.

Bylo skvělé setkat se osobně a načerpat inspiraci po tolika on-line setkáních a workshopech. Další příležitosti k osobnímu setkání budou každou druhou středu v měsíci na večerním neformálním setkání členů a přátel TIPu a také 28. dubna, kdy je naplánovaná další návštěva technologicky zajímavé firmy. 

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.