Ohlédnutí za setkáním členů organizace TIP ve firmě Eurosoftware s.r.o.

V polovině října se uskutečnilo jedno z dalších tradičních osobních setkání členů organizace TIP. Tentokrát jsme zavítali do společnosti Eurosoftware s.r.o., jejímž majitelem je předseda organizace TIP, pan Stephan Kronmüller.

Společnost Eurosoftware s.r.o. byla založena v roce 1997 jako dceřiná společnost firmy GK Software SE a za dobu svého působení si vybudovala pověst jedné z předních IT společností v Plzeňském kraji. Zabývá se vývojem aplikací pro mezinárodní obchodní řetězce po celém světě. Zároveň se věnuje výzkumu nových technologií, které pak využívá k vývoji inovativních IT řešení.

Firma sídlí v krásných prostorách Kalikovského mlýna v centru Plzně, kde se kromě kanceláří nachází také velké sportcentrum včetně squashových kurtů, které je určené pro sportovní vyžití zaměstnancům firmy a ve kterém se setkání členů TIPu také odehrávalo.

Zástupci zúčastněných firem se nejprve měli možnost dozvědět něco o historii firmy Eurosoftware s.r.o., jejích současných aktivitách a budoucích záměrech. Dále se seznámili s některými konkrétními výsledky práce studentské laboratoře, ve které firma dává možnost studentům získat své první praktické zkušenosti s vývojem softwarových řešení a v neposlední řadě si sami na vlastní kůži mohli vyzkoušet ovládání dronů, které připravili dronoví nadšenci z řad zaměstnanců firmy. Zajímavým zpestřením byla prezentace autíček na vodíkový pohon, jedné z mnoha aktivit neziskové organizace Nvias, jejíž fungování TIP již delší dobu finančně podporuje.

Příjemná akce byla provázena rautem a završena společnou večeří v restauraci Kalikovský mlýn.

Již nyní se těšíme na další osobní setkání v dalších firmách sdružených v organizaci TIP a přejeme všem členům úspěšný start do nového roku!

DCIM101GOPROG0241730.JPG

DCIM101GOPROG0361795.JPG

DCIM101GOPROG0221712.JPG

DCIM101GOPROG0181686.JPG

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.