Prohlídka laboratoří NTC a prezentace nového řešení pro nedestruktivní testování (NDT) bodových svarů

                  

Srdečně Vás zveme na doprovodnou akci, kterou připravil náš asociovaný partner Výzkumné centrum NTC – Západočeská univerzita v rámci Týdne inovací.

Prohlídka laboratoří NTC a prezentace nového řešení pro nedestruktivní testování (NDT) bodových svarů se bude konat dne 14. 10. 2021 v čase 14:00-19:00 hod.

14:00-15:00 – prezentace
15:00-16:00 – prohlídka

Přednášející: prof. Ing. Milan Honner, Ph.D, Výzkumné centrum NTC – Západočeská univerzita

Prohlídka vybraných laboratoří NTC a prezentace nového řešení pro nedestruktivní testování (NDT) bodových svarů – LabIR Spot WELD. Výzkumné centrum NTC využilo více jak 20 let zkušeností v oblasti infračervených technologií a v úzké spolupráci s Chropyňskými strojírnami představí nové originální řešení založené na kombinaci ověřených postupů a nejnovějších vědeckých poznatků. Toto testování je odlišné oproti ostatním NDT metodám, neboť charakterizuje svar z pohledu vedení tepla, přičemž zohledňuje homogenitu materiálu a tepelné odpory rozhraní. Rovněž reflektuje unikátní charakteristiky svaru, jako jsou odvedené teplo a opticko-tepelná stopa. Hlavní výhodou daného řešení jsou krátké měřicí časy, nutnost přístupu k dílu pouze z jedné strany a bezkontaktní inspekce. Toto inovativní řešení je určené především pro výstupní kontrolu v průmyslové výrobě, například v oblasti automotive.

Podrobnější informace se dozvíte zde: Prohlídka laboratoří NTC

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.