Společného zasedání Komise pro technické vzdělávání Plzeňského kraje a Rady kraje pro rozvoj lidských zdrojů Plzeňského kraje

V úvodu vystoupil pan Vlastimil Volák, ředitel Techmania Science Center o.p.s. (TSC), který přítomné informoval o aktivitách a dalších možnostech využití TSC, např. propojení digitalizace s možností si vše prakticky vyzkoušet.

Pan Beneš, vedoucí konzultant Regionální rozvojové agentury Plzeňského kraje, představil výstupy Analýzy potřeb v území. Ve svém vystoupení seznámil zúčastněné se statistickými údaji ekonomicky aktivních obyvatel Plzeňského kraje podle různých hledisek (třídy zaměstnání, věkové skupiny, stupňů dosaženého vzdělání v různých oblastech národního hospodářství), dále vzdělanost obyvatelstva, vzdělávací systém a vývoj trhu práce atd.

S informacemi o stavu zpracování projektu Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání Plzeňského kraje vystoupil pan Duda z OŠMS KÚPK. Cílem projektu je nastavení funkčního systému akčního plánování vzdělávání v oblasti středního a vyššího odborného školství, zlepšení řízení škol a plánování strategických kroků vedoucích ke zvýšení kvality vzdělávací soustavy kraje i jednotlivých škol. Realizace projektu od 1. 2. 2016 do 31. 1. 2022.

O vzniku, využití a aktuálnímu stavu Nadačního fondu Podpora technického vzdělávání v Plzeňském kraji informoval pan Dušek z OŠMS KÚPK. Na jaře letošního roku bylo dopisem osloveno 60 velkých firem a organizací se žádostí o poskytnutí příspěvku. V diskusi k tomuto bodu byl přednesen návrh s žádostí o příspěvek do NF oslovit také banky.

S aktivitami Plzeňského kraje a dalších subjektů při podpoře technického vzdělávání ve středních školách vystoupila paní Havlíčková.

Prezentace k této části jednání.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.