KONPLAN přivítal stého pracovníka

Plzeňská inženýrská firma úspěšně roste

Dne 11. září 2015 uvítal inženýrský podnik s mezinárodní působností Konplan s.r.o. se sídlem v Plzni Jana Černého jako svého 100. pracovníka a současně oznámil další rozšíření svých kancelářských prostor v Avalon Business Center. Tento úspěšný vývoj přijeli spolu s firmou Konplan oslavit i primátor Plzně pan Martin Zrzavecký, prorektor Západočeské univerzity pro výzkum profesor Tomáš Kaiser, vedoucí kanceláře Německo-české průmyslové a obchodní komory v Plzni Karla Stánková a předseda představenstva mateřské firmy Konplanu Krones AG Volker Kronseder.

Ve svém uvítacím proslovu nejprve Dr. Thomas Oestreicher, který je spolu s Johannesem Hafnerem jednatelem společnosti Konplan, vysvětlil hostům jméno Konplan. Tento název je složením německých slov KONstruieren (konstrukce) a PLANen (projektování). Následoval přehled vývoje podniku. Dnešní Konplan bylo založen v roce 2007 jako dceřiná společnost německé firmy Konplan GmbH. Prvním sídlem firmy byla malá kancelář v blízkosti plzeňského nádraží. V roce 2012 se Konplan stal 100% dceřinou společností firmy Krones AG, světové špičky v oblasti nápojové a obalové techniky se sídlem v Neutraublingu v blízkosti Regensburgu. V průběhu let Konplan expandoval, a tak bylo v roce 2011 potřeba podnik přestěhovat do nově vybudovaných kancelářských prostor v Avalon Business Center v centru města Plzně. Nyní mohl Konplan 11. září přivítáním 100. pracovníka a oznámením již druhého rozšíření prostor podniku prezentovat svůj působivý růst představitelům města a plzeňské univerzity.

Konplan

Hlavním zákazníkem inženýrské kanceláře je její mateřská společnost Krones. Pracovníci Konplanu podporují Krones při projektování, konstrukci a vývoji nápojové a plnicí techniky a zařízení pro výrobu nápojů a v oblasti procesní techniky, zabývající se technologií výroby nápojů. Koncovými zákazníky jsou v České republice například Pilsner Urquell, Mattoni, Bohemia Sekt ale i podniky s mezinárodní působností, jako je Coca-Cola, Pepsi-Cola, Nestle Heineken. V oblasti konstrukce a vývoje pracuje však Konplan nejen pro společnost Krones, ale i pro další známé zákazníky ze západních Čech nebo Horní Falce.

V rámci slavnosti připadlo mnoho chvály i zástupcům města a plzeňské univerzity. Konplan a Krones ocenili vynikající vzdělání mladých absolventů strojírenství, elektrotechniky nebo informatiky ze Západočeské univerzity Plzeň, ale stejně tak i dobré vzdělání na středních odborných školách, například pro strojírenství nebo elektrotechniku. Tato výborná odborná kvalifikace byla vedle umístění v blízkosti Německa pro společnost Konplan hlavním důvodem, proč si zvolila za své sídlo Plzeň.

Konplan nabízí svým zaměstnancům atraktivní místa s dlouhodobou perspektivou. V následujících letech bude Konplan na území města Plzně dále investovat, a vytvoří tak v regionu další vysoce kvalifikovaná pracovní místa.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.