ZF Engineering pokřtilo novou budovu vývojového centra v Plzni

ZF_PlzenSpolečnost ZF Enineering v Plzni expanduje. Dnes proběhlo slavnostní otevření nové budovy vývojového centra, které patří mezi 7 špičkových vývojových center této německé skupiny na světě. ZF v Plzni konstruuje a testuje součásti motorových vozidel, programuje a testuje software, ale také staví prototypové součásti. V současné době je ve vývojovém centu ZF v Plzni zaměstnáno více než  250 zaměstnanců. ZF má v Plzni ambiciózní plány, hodlá počet svých zaměstnanců i nadále razantně zvyšovat. Skupina ZF nedávno fúzovala se skupinou TRW a stala se tak společností s více než 130 000 zaměstnanci.

ZF_Opening_2015Slavnostního dne se zúčastnili vedle manažerů skupiny ZF primátor města Plzně Martin Zrzavecký a rektor západočeské univerzity Miroslav Holeček. Primátor Zrzavecký přislíbil skupině ZF maximální podporu. Uvedl, že vedení města se snaží rozšiřovat image města. „To je dnes městem piva, strojírenství, sportu a kultury. Plzeň se však stává i městem výzkumu, vývoje a inovací. Tento novodobý trend, který město Plzeň dlouhodobě podporuje, se daří naplňovat i díky projektům, jakým je expanze vývojového centra ZF. Vnímám skupinu ZF jako společensky odpovědnou firmu, která má v Plzni své nezastupitelné místo mezi zaměstnavateli vysoce kvalifikovaných technických pracovníků“, řekl Zrzavecký.

Rektor Západočeské univerzity Miroslav Holeček vyjádřil potěšení nad počtem absolventů technických oborů, které nacházejí uplatnění právě ve vývojovém centru ZF v Plzni. Při příležitosti otevření nové budovy vývojového centra nabídl rektor Holeček představitelům skupiny ZF dlouhodobější a hlubší spolupráci mezi skupinou ZF a 4mi vývojovými centry Západočeské univerzity v Plzni – evropským centrem excelence NTIS (Nové technologie pro informační společnost) a třemi regionálními centry: RICE (Regionální inovační centrum elektrotechniky), RTI (Regionální technologický institut) a NTC (Nové technologie – výzkumné centrum). Styčné body výzkumu a vývoje se přímo nabízejí a synergie tak přináší své ovoce oběma stranám“, řekl zástupci TIPu po skončení oficiální části rektor Holeček.

Ředitel ZF Engineering Plzeň Mathias Eickhoff poděkoval všem zúčastněným, kteří se na realizaci náročného projektu podíleli, zejména svému předchůdci v roli ředitele vývojového centra Robertu Ingenbleekovi, projekční kanceláři TEBODIN a stavební společnosti Berger Bohemia. Všichni odvedli profesionální práci“, řekl Eickhoff.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.