Konference k projektu „Technika a ICT – Cherchez la femme!“

Dne 30.9.2014 se na adrese Krajského úřadu Plzeňského kraje konala konference k představení projektu „Technika a ICT – Cherchez la femme!“, který je financován z Norských fondů. Příjemcem grantu je Akademie Hospodářské komory Plzeňského kraje, o.p.s. a partnery projektu jsou Regionální hospodářská komora PK, Techmania Science Center a Západočeská univerzita v Plzni.

Hlavním cílem projektu je snížení genderové segregace ve vzdělávání v Plzeňském kraji a zvýšení zájmu dívek o studium technických a ICT oborů pomocí úzké spolupráce ZŠ, SŠ a SOU, ZČU v Plzni, Techmania Science Center, významných zaměstnavatelů v regionu, města Plzně a Plzeňského kraje.

V úvodu představila projekt Mgr. Radka Trylčová, ředitelka Akademie HK Plzeňského kraje. Dále odborný koordinátor projektu blíže představil projekt a zejména seznámil posluchače s jednotlivými aktivitami projektu. Mezi tyto aktivity patří např. exkurze do firem, besedy na ZŠ a gymnáziích, workshopy aj.Cílovou skupinou projektu jsou žákyně 7., 8. a 9. tříd ZŠ a studentky 3. a 4. ročníků gymnázií. Projekt bude realizován do 30.4.2016.

Více informací o projektu je možné najít zde: www.zenyatechnika.cz.

Konference se také zúčastnil zástupce generálního sekretáře sdružení Technological Initiative Pilsen (dále jen TIP, www.tipilsen.cz). Členové sdružení shledávají projekt prospěšným pro účely propagace technického vzdělávání, což je jedním ze základních témat sdružení. Sdružení TIP tímto vyjadřuje podporu projektu a je otevřeno možnostem spolupráce v rámci představeného projektu.

Za sdružení TIP

Pavel Peták

Zástupce generálního sekretáře sdružení

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.