Strategie odborného vzdělávání v Plzni a Plzeňském kraji

Zástupci sdružení Technological Initiative Pilsen, z.s.p.o. (dále jen TIP) přivítali iniciativu Okresní Hospodářské komory Plzeňsko, která ve spolupráci s náměstkem hejtmana Plzeňského kraje Jiřím Stručkem a náměstkem primátora města Plzně Martinem Zrzaveckým uspořádala dne 4.4.2013  společné fórum „Strategie odborného vzdělávání v Plzni a Plzeňském kraji“.

Za sdružení TIP se fóra zúčastnily zástupci společnosti GRAMMER CZ a Blue Projects Agency. Dále byli na fóru přítomni zástupci sdružení TEO, ZČU, hospodářských komor, výrobních společností, odborných technických škol, odboru školství krajského úřadu, nakladatelství FRAUS a další zástupci odborné veřejnosti.

Generální sekretář sdružení TIP Pavel Duchek přednesl fóru závěry z jednání pracovní skupiny na podporu technického vzdělávání, která se konala dne 19.3.2013 za společné účasti sdružení TIP a TEO. Závěry z tohoto jednání obsahovaly devatero doporučení vzájemné spolupráce průmyslových podniků při podpoře technického vzdělávání nejen v Plzeňském kraji pod názvem „Technika má zlaté dno“. Generální sekretář dále přislíbil podporu všem aktivitám v oblasti podpory a posílení odborného vzdělávání ze strany sdružení TIP i jednotlivých firem v TIP sdružených.

Pavel Duchek také upozornil na vznik návrhů propagačních materiálů na podporu technického vzdělávání, které sdružení TIP připravilo. Tyto materiály nabídl k volnému využití pro ostatní subjekty, které  by rádi podpořili zájem o studium technických oborů. P. Duchek vyzval, aby se k této iniciativě připojili i další společnosti. Tyto návrhy jsou volně k dispozici na stránkách sdružení TIP (www.tipilsen.cz). Dále vyzval ostatní společnosti, aby se připojily k závěrům z jednání pracovní skupiny na podporu technického vzdělávání a ve svém bezprostředním okolí začaly v jeho smyslu odborného vzdělávání podporovat.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.