První setkání společností Západních Čech

První setkání vrcholových představitelů firem, kteří zaujímají vedoucí roli v technologickém sektoru Plzeňského kraje se konalo dne 30. září 2011 v 12:00 v restauraci Golden Fisch v Plzni. Toto setkání bylo organizováno panem Pavlem Duchkem. Jednání se zúčastnili jednatelé nebo finanční ředitelé ze společností Driessen Aerospace CZ s.r.o., MBtech Bohemia s.r.o., EvoBus Bohemia, s.r.o., ZF Engineering Plzeň s.r.o., SWA s.r.o., MECAS ESI s.r.o., GOLDRATT CZ, s.r.o., a Blue Projects Agency, s.r.o.

Na jednání byl prezentován koncept podnikatelského klastru, tedy geograficky vzájemně propojených firem, dodavatelů a přidružených institucí z oboru. Myšlenkou tohoto uskupení je zvýšení produktivity a tím dosáhnout ke zvýšení konkurenceschopnosti zapojených společností na národní i globální úrovni.

Účastníci dále diskutovali myšlenku společné kooperace v oblasti VaV a v oblasti sdílení zdrojů a dostupné kapacity. Diskutovala se i možnost společného představení jednotlivých společností, továren a kanceláří. Byl schválen oficiální název uskupení – TIP – Technological Initiative Pilsen.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.